Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Ред Бул все още са фаворити

Алонсо: Ред Бул все още са фаворити

41
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо не очакваше да спечели Гран при на Корея, след като Себастиан Фетел (Ред Бул) уверено водеше в надпреварата, но десетина тура преди финала германецът спря с повреда и звездата на Ферари не допусна някой да застраши успеха му.

– Чувството е великолепно, но победата бе много трудна и постигната в крайна трудни условия. Ситуацията на пистата, особено в началото, бе много опасна по отношение на видимостта. Това беше най-притеснителният момент, защото знаех, че ще е истинско постижение само да се задържиш на пистата. Тук не бяхме карали на мокро, така че нямахме никакви отправни точки – заяви испанецът.

Отпадането на Марк Уебър (Ред Бул) променило подхода на Фернандо и Ферари, тъй като преди него целта бе подиум без излишни рискове.

– Последните обиколки бяха особено трудни, тъй като половината трасе бе почти сухо и гумите се рушаха страшно бързо. Видях проблемите и на двата Ред Бул-а от много близо: в такива ситуации опитваш да останеш суперконцентриран, защото излизаш от високоскоростен завой и нямаш време да мислиш – допълни Алонсо.

Той призна, че победата му и отпадането на основни съперници какви са Марк Уебър и Себастиан Фетел, му помага неимоверно много в битката за титлата. Фернандо вече е начело във временното генерално класиране на шампионата, но както обикновено не приема нищо за даденост:

– Късметът във Формула 1 доказва, че не може да се разчита единствено на математиката! Ако се замислите какво стана в надпревари като тези във Валенсия и на Силвърстоун, ще разберете, че всъщност нищо не се губи. Сега има още 50 точки за печелене. Ред Бул все още са фаворити, но ние ще продължим да правим всичко възможно, за да сме на подиума. Колата ни се подобри толкова много благодарение на непрекъснато излизащите нови части, но знаем, че нещата могат да се обърнат тотално от уикенд за друг. Този резултат обаче е напълно заслужен от отбора, а мечтата ми е всички в него да са щастливи.