Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер кара великолепно, радва се Браун

Шумахер кара великолепно, радва се Браун

47
0
Михаел Шумахер

Михаел Шумахер стана 4-и в Гран при на Корея, класирайки се за трети път на тази позиция – най-добрият резултат след завръщането му във Формула 1 (предишните два пъти бяха в Испания и Турция).

– Доста съм доволен от днешното състезание и искам да благодаря на отбора си, който ме преведе перфектно през следобеда. Сигурен съм, че зрителите са се забавлявали с първата корейска Гран при. ФИА постъпи много добре, като направи старта зад кола за сигурност – нямаше съвършено никакъв смисъл от нормалната процедура – заяви седемкратният световен шампион, като изрази и съжаление за нелепото отпадане на съотборника си.

Нико Розберг вървеше великолепно след прибирането на сейфти кара, като при рестарта задмина Люис Хамилтън (Макларън). Перфектният му до момента уикенд обаче бе съсипан, след като колата му бе събрана от въртящия се Марк Уебър (Ред Бул).

– Беше много трудно да се прецени в каква посока отива болидът на Марк и реших да мина вляво, но той се врътна още веднъж и тогава вече не можех да го избегна – призна Нико.

Малшансът попречи на Розберг, но в отбора не пропуснаха да отбележат прекрасното каране и на двамата си пилоти.

– Резултатът ни можеше да е още по-силено, тъй като Нико вървеше прекрасно. Михаел пък се възползва от всички предоставени му възможности и управлява разумно в сложните условия. В последната част от надпреварата пазеше гумите си, за да стигне до финала, но така или иначе не смятахме, че може да атакува първите трима – обясни Рос Браун.