Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер пак с двете коли в точките

Заубер пак с двете коли в точките

40
0
Ник Хайдфелд

Отново двойно класиране в зоната на точките записа отборът на Заубер – този път в Гран при на Корея, в която Камуи Кобаяши и Ник Хайдфелд финишираха съответно осми и девети.

– Определено странно състезание, но за мен забавянето беше ОК, защото в началото не виждах нищо зад сейфти кара. Проблемите ми бяха лоша видимост и липса на прилепяне. Сложих интермедии при следващото излизане на колата за сигурност, но и с тях бе трудно, тъй като оставаше прекалено хлъзгаво. При атаката на Адриан Сутил останах от вътрешната страна и не промених линията си [на движение]. Видях го в огледалата и останах с впечатлението, че няма да успее да спре. Ударихме се, но за щастие колата ми не пострада прекалено много и продължих. В последните обиколки видимостта пак се влоши сериозно, но вече заради тъмнината – каза след състезанието японският пилот.

Хайдфелд бе доволен, че отново е в топ 10, но призна, че никак не му е било лесно да следи какво се случва в надпреварата. И според него решението за отлагане на старта бе правилно.

– Сложих интермедии доста рано. Погледнато в ретроспекция, беше твърде рано и трудно се държах на пистата. След това обаче условията се подобриха. Към финала гумите бяха съсипани, но и други състезатели имаха същия проблем. Не можах да защитя позицията си срещу Адриан [Сутил], защото огледалата ми бяха ужасно мръсни. Карането по тъмно беше на ръба, но все още се виждаше достатъчно – бе коментарът на германеца.