Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Еволюцията на трасето може да доведе до много промени

Алонсо: Еволюцията на трасето може да доведе до много промени

52
0
Фернандо Алонсо

Конфигурацията на пистата Йонгам може да доведе до много различни стратегии и ще е интересно да се види какъв подход ще използват отделните тимове за предстоящата Гран при на Корея, заяви Фернандо Алонсо след петъчните свободни тренировки там.

– Харесва ми частта от 4-и до 6-и завой, където има много линии и възможност за изпреварвания. Напомня ми на последния сектор на Истанбул парк – уточни звездата на Ферари.

Той отбеляза, че няма нищо негативно от сесиите с изключение на всеобщия проблем с късането на гумите.

– Няма никакъв смисъл да се тревожим за това, защото ситуацията ще е значително по-добра до неделя, а и нещата стоят по този начин за всички. Ред Бул изглеждат много бързи както обикновено, но и Макларън са силни тук. Всъщност [Люис] Хамилтън бе трети в квалификацията на Сузука и предполагам, че е един от фаворитите за победата тук – каза още испанецът.

Според Алонсо точно Ферари и Макларън могат да направят нещо интересно в Корея, тъй като на новото трасе множество параметри правят прогнозите и конкретните изводи много трудни:

– Еволюцията на трасето може да доведе дори до промяна избора на предавки в ключови завои, смяна нивото на аеропритискане. А в неделя има шанс и да вали.