Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Късането на гумите предполага интересна надпревара

Розберг: Късането на гумите предполага интересна надпревара

46
0
Мерцедес

Отборът на Мерцедес Гран при остана доволен от работата си в първите свободни тренировки за Гран при на Корея на пистата Йонгам. Нико Розберг бе с девето време във втората сесия и каза, че трасето му допада.

– Пистата е хубава за каране и би трябвало да се получи добро състезание при толкова дълги прави и тесни завои в края, позволяващи изпреварвания. Нивото на сцепление бе на ниво след първите няколко обиколки, дори като че ли не бе толкова хлъзгаво, колкото очаквахме. Свършихме добра работа с настройките и болидът е с поведение, подобно на последните стартове. Нямаше особени проблеми. Имаше обаче късане на гумите, а това предполага интересна надпревара. Ще продължим да работим в посока подобрение тази вечер и в квалификацията утре – заяви Розберг.

Съотборникът му Михаел Шумахер също хареса Йонгам, като отбеляза сериозното подобрение в условията с течение на деня.

– Изненадан съм много приятно от пистата. Има характер, предоставя предизвикателства и не е лесна. Денят бе добър за нас и работихме успешно тук. Нещата изглеждат прилични по отношение на скоростта и темпото ни. Целта ми е да съм в топ 10 на квалификацията и да спечеля точки в надпревара – обясни седемкратният световен шампион.

MGP W01 върви особено силно в първия сектор, където демонстрира чудесна максимална скорост на права, допълни шефът на отбора Рос Браун. Неговите пилоти се бореха и с късане на гумите (особено мекия тип) при повече гориво в автомобилите.