Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблеми със скоростната кутия за Трули

Проблеми със скоростната кутия за Трули

55
0
Хейки Ковалайнен

Хейки Ковалайнен излезе пръв на най-новото трасе в календара на Формула 1 – това в Корея. Пилотът на Лотус и съотборникът му Ярно Трули направиха общо 81 обиколки в подготовка за 17-ия кръг от световния шампионат този сезон.

– Изкарах добър ден. Искам да благодаря на организаторите за чудесната им работа, а и беше чудесно да видя толкова фенове по трибуните в петък. Според мен всичко изглежда чудесно както за този уикенд, така и за предстоящите надпревари на тази писта – коментира Хейки. – Иначе намерихме посоката за настройки и темпото ни е силно в сравнение с директните ни съперници. Хареса ми високоскоростната секция в началото на втория сектор, а в последния има някои наистина сериозни завои. Според мен ще има изпреварвания в първата част, където са дългите прави. Всички ще сме доста внимателни при влизането в питлейна, тъй като е малко тясно – момчетата в бърз тур ще трябва да внимават кога друг пилот намалява, тръгвайки към боксовете – допълни финландецът.

Денят далеч не бе така лек Трули, който не намери толкова лесно реглажите, а и на два пъти му поправяха скоростната кутия.

– Научих конфигурацията доста бързо, а с меките гуми поведението на колата вече беше по-добро, след като условията на трасето се бяха променили. Това помогна за подобрението на времената ми – сподели италианецът.