Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трудно е да се предвиди какво ще се случи в Корея, твърди...

Трудно е да се предвиди какво ще се случи в Корея, твърди Кубица

68
0
Роберт Кубица,снимка: Рено

Роберт Кубица се озова трети на стартовата решетка за Гран при на Япония заради наказанието на Люис Хамилтън (Макларън) и дори спечели позиция на старта, изпреварвайки Марк Уебър (Ред Бул). След това обаче разхлабена гайка сложи край на състезанието му. Сега полският състезател на Рено е готов да се върне в битката в Корея.

– Роберт, каква е присъдата ти за уикенда в Япония?

– Бях положително изненадан от нивото ни представяне. Надявах се да сме по-конкурентоспособни, отколкото в Сингапур, защото пистата Сузука прилича много на Спа. Но не очаквах да сме толкова бързи, колкото се оказахме. Усилията в квалификацията бяха сериозни, като останах изненадан, че съм толкова напред на грида. За съжаление чудесната позиция не се превърна и в добър резултат. Но това просто показва какъв е спортът ни: проблеми винаги могат да се появят, а за тези в Япония не съм мислил след състезанието.

– Корея ще е ново предизвикателство за всички. Какво знаеш за трасето там?

– Гледах видеоклипове в YouTube, събрах възможно най-много информация заедно с отбора. Ще направя няколко виртуални обиколки преди да изляза на трасето с инженерите си в четвъртък. Честно казано обаче, първият реален тур ти дава най-много информация, отколкото всякаква друго подготовка.

– Какво мислиш за пистата?

– Изглежда доста интересна. Има по малко от всичко: дълги завои, високо- и нискоскоростни секции, последният сектор ми се вижда като сериозно предизвикателство. Много неща ще зависят от нивото на сцепление. Ако е високо, то някои от кривите лесно ще се преминават на пълна газ. Ако е по-ниско, то ще е значително по-трудно. Вече видяхме този сезон – в уикендите на Хокенхайм и Канада, че прилепянето може да е много различно на участъци с нов асфалт. А това прави предвижданията почти невъзможни – както за това какво ще се случи, така и относно конкурентоспособността ни спрямо съперниците.