Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър не се смята за фаворит в битката за титлата

Уебър не се смята за фаворит в битката за титлата

27
0
Марк Уебър

Марк Уебър заяви, че не се смята за фаворита в битката за титлата и поради тази причина не си прави никакви сметки, а смята през всяко едно от оставащите състезания да кара на абсолютния максимум и да се бори за победата.

Непосредствено преди състезанието в Корея австралиецът е водач в генералното калсиране с 14 точки преднина пред следващите го двама пилоти – съотборникът му Себастиан Фетел и Фернандо Алонсо от екипа на Ферари. Ето и гледната точка на Уебър що се отнася до предстоящата Гран при на Корея и битката за титлата:

„Не мога да правя изчисления. Няма да бъде достатъчно. Трябва да се състезавам на максимум и да се боря за победи.

Естествено ако моите конкуренти имат труден уикенд, това ще направи нещата по-трудни за тях и ще ми даде малко повече свобода, но не мога да разчитам на това, защото всичко може да се преобърне много бързо.

Да имаш преднина е чудесно, но това се брои само ако я запазиш до последното състезание, а ние все още не сме стигнали дотам, нали?

Всички ние трябва да отидем в Корея, да видим пистата и да се захванем за работа, защото ще бъде еднакво за всички. Аз може и да съм водач с няколко точки, но не мисля, че съм фаворитът.

Мисля, че всички сме горе-долу наравно. Всичко за мен може да се промени много бързо в позитивен или в негативен аспект. На ръба на бръснача съм, но въпреки това съм спокоен. Това за мен ще бъде просто още едно състезание“.