Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън наказан за смяна на скоростна кутия

Хамилтън наказан за смяна на скоростна кутия

55
0

Люис Хамилтън ще бъде преместен с пет места назад спрямо позицията, която спечели в утрешната квалификация за Гран при на Япония. Пилотът на Макларън катастрофира в първата свободна тренировка на Сузука и потроши своя МР4-25, а днес отборът му откри проблем с налягането на маслото, което наложи смяна на скоростната кутия. Това означава санкция и влошава още повече ситуацията за англичанина, който се надяваше да се върне в борбата за титлата след двата незавършени старта на Монца и в Сингапур.

В отбора пък още обмислят дали Хамилтън да кара с новото задно крило, въведено за надпреварата на Сузука. Пилотът има направени броени обиколки до момента и може да разчита единствено на информацията, събрана от съотборника му Дженсън Бътън във вчерашните сесии.

– Колкото повече карам, толкова съм по-щастлив. Този уикенд почти не ми се е случвало, така че нямам търпение за утре! Нямам никакви очаквания: като се има предвид, че почти не съм управлявал колата си досега, то ми се иска да премина на сигурно квалификацията, да спечеля хубаво място на грида и възможно най-много точки – коментира самият Люис, след като борбата за разпределение позициите на стартовата решетка бе отложена за неделя.