Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул начело и във втората сесия в Япония

Ред Бул начело и във втората сесия в Япония

84
0
Гран при на Япония,Люис Хамилтън,снимка: Getty

Себастиан Фетел и Марк Уебър останаха най-бързи и във втората свободна тренировка за Гран при на Япония. Роберт Кубица (Рено) пак бе трети, но Ферари се приближиха към челото.

Температурата на пистата се качи още за втората сесия и вече бе 34 градуса. Времето бе доста облачно, но дъжд не се очакваше и така и не заваля.

Междувременно Мартин Уитмарш успя да обясни между двете сесии, че Люис Хамилтън е по-доволен от поведението на МР4-25 с новите елементи от съотборника му Дженсън Бътън и това вероятно го е подвело да натисне по-сериозно отрано. Пилотът разби колата си на Дегнер в първата сесия и пропусна на практика цялата втора, а по автомобила има сериозни промени.

Люис все пак успя да излезе на трасето съвсем в края на изпитанията, като завъртя осем обиколки. Те обаче бяха крайно недостатъчни с оглед сериозната нужда от проби на болида.

Ферари пък изглеждаха много по-различно в тези 90 минути, отколкото в началото на тренировките. Фернандо Алонсо и Фелипе Маса вървяха с много по-близко темпо до това на Ред Бул. И двамата изпробваха и меките гуми за уикенда, като останаха по-доволни от поведението на F10 с повече гориво, отколкото с малко.

Рубенс Барикело (Уилямс) имаше грижи с двигателя си, а Нико Розберг (Мерцедес) – с радиото и каската си. Неколцина пък изтърваваха пистата, имаше и завъртания, но тренировката премина без сериозни инциденти.