Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Де ла Роса не желае повече да бъде тест пилот

Де ла Роса не желае повече да бъде тест пилот

56
0
Педро де ла Роса

Наскоро освободеният от тима на Заубер Педро де ла Роса обяви, че не желае повече да бъде тест  пилот във Ф1.

Испанецът изкара цели 7 години в Макларън като тест пилот, след което се върна към състезателна дейност с швейцарския отбор в началото на тази година. Въпреки това обаче и сега той не успя да изкара пълен състезателен сезон, след като бе заменен от Ник Хайдфелд след италианската Гран при. Сега де ла Роса прие предложението на Пирели да замени Хайдфелд и да им помогне в развитието на продуктите им за догодина, но даде да се разбере, че не смята това да бъде постоянното му занимание.

„В началото на кариерата си си доволен от всеки един автомобил, до който се добереш. После започваш да си по-избирателен, а в края на кариерата си си доволен от всяка една оферта. За мен просто няма нищо по-добро от това да се състезавам.

Да си резервен пилот е трудно, защото пристигаш на пистата и се питаш защо изобщо си там, след като няма да се наложи да караш. Това, че имах пръст в развитието на колата с Мерцедес понамали болката малко, но само да гледаш отстрани е брутално.

Затова в тази ситуация за мен да си седя в къщи е може би по-добре, защото поне няма нищо, което да ме разсейва“, заяви испанецът пред изданието AMS.