Начало Автомобилни новини Ламборгини официално представиха прототипа Sesto Elemento в Париж

Ламборгини официално представиха прототипа Sesto Elemento в Париж

107
0
Ламборгини

След множество загатващи снимки, публикувани в интернет и още толкова спекулации, късно вчера Ламборгини най-накрая официално представиха прототипа си Sesto Elemento (Шестият Елемент) по време на парижкото автошоу.

Заради най-новите технологии, използвани за производството на карбоновите елементи на купето, сухото тегло на модела е само 999 кг. Двигателят пък е същият като на Галардо LP 570-4 Суперлегера – 5,2-литров V10 с мощност от 570 к.с.. Така поради изключителното си съотношение килограм/конска сила (1,75 кг на конска сила), Sesto Elemento е способно да ускори от 0 до 100 км/ч само за 2,5 секунди.

С този модел Ламборгини обявиха, че слагат началото на преследването на целта си, която е да станат лидер в производството на карбоново-подсилена пластмаса.

Всъщност реално почти няма елемент по автомобила, в който да не е използван карбон – от шасито през купето чак до компонентите по окачването, диференциала и джантите.

Все още не е ясно обаче дали Sesto Elemento ще си остане само прототип или има възможност той да достигне до  серийно производство под някаква форма.