Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Заубер доволни от тренировките

В Заубер доволни от тренировките

67
0
Ник Хайдфелд

Ник Хайдфелд се върна зад волана на автомобил от Формула 1 днес, след като от този уикенд е титуляр в тима на Заубер. Германецът даде 13-о време и в двете свободни сесии в Сингапур

– Като се има предвид, че е първият ми ден в болид за 2010 г., то съм много щастлив – коментира Хайдфелд. – Карането ми хареса много, само в началото бе малко трудно заради мокрото трасе. Просто се отпуснах и опитах да направя възможно най-много турове. Променихме някои неща за втората тренировка, но виждам още много неща, които могат да се подобрят – допълни той.

Съекипникът му Камуи Кобаяши се класира на позиция пред Ник, като бе 12-и и в двете сесии. Японецът отбеляза, че в кокпита му е било наистина горещо, но харесва пистата:

– Особено ми допада пети завой. Неравностите не са прекалено лоши. Днес ми бе трудно да стигна лимита [на колата] защото след дъжда линията изсъхна бавно, а и допуснах няколко грешки. Поне не ударих нищо – чистосърдечно заяви Кобаяши.

Между тренировките екипът смени едни и същи нови хидравлични компоненти и в двата С29, допълни картината техническият директор Джеймс Кий.

– В момента сме в средата на колоната и се борим да напреднем – каза още той.