Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари тестват на Вайрано конфигурацията на F10 за Монца

Ферари тестват на Вайрано конфигурацията на F10 за Монца

49
0

Чувството на разочарование владееше тима на Ферари и по време на редовния брифинг на екипа след състезание. Отборът се събра в базата си в Маранело, за да анализира представянето си в Гран при на Белтия, което въобще не бе според очакванията. Фелипе Маса се нареди четвърти, но не и без доза късмет, докато Фернандо Алонсо не успя да пресече финала. А първоначалните планове на Скудерията бяха да продължи тенденцията си на възход от последните няколко старта, започнала във Валенсия. Присъдата след Спа обаче – дори след игнорирането на страничните фактори – бе негативна.

Лично президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло присъства на разбора. Основната цел на анализа бе преценка на ефекта от новите компоненти по F10 за Белгия и причините, поради които екипът не успя да извлече максималния потенциал от болидите си. В тима отчетоха факта, че променливото време в петък попречи на нормалното провеждане на свободните тренировки, а те на практика са единственото време, когато може да се тестват нови елементи и поведението на автомобилите си тях. Поради тази причина, както и за да изпробва аероконфигурацията си за италианската Гран при, Ферари ще проведе аеродинамичен тест на Вайрано в следващите дни.

След приключване на разбора Ди Монтедземоло проведе лична среща с шефа на тима Стефано Доменикали, а освен това проведе и телефонни разговори с пилотите на отбора.

Ферари ще вложат максимум усилия в подготовката си за Монца, където ще се изправят пред родна публика. Домашната надпревара винаги е много специална за тима, който обаче иска да запази живи и надеждите си за титла във Формула 1.