Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер защити Фетел

Хорнер защити Фетел

46
0

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер за пореден път защити Себастиан Фетел след вчерашната катастрофа, предизвикана от германеца, при която той удари Макларън-а на Дженсън Бътън. Болидът на немския пилот бе със строшен нос, а англичанинът отпадна от Гран при на Белгия. И макар преобладаващото мнение да бе, че вината е на Фетел, Хорнер отново не бе съгласен.

– Позицията на Дженсън бе трудна, тъй като той се намираше начело на цяла колона. Очевидно е, че спря по-рано, отколкото Себастиан очакваше. Затова Фетел трябваше да го избегне и в опита му да го стори блокира задните колела точно на неравност, което го завъртя – бе обяснението на шефа на Ред Бул.

Самият пилот се извини след състезанието за катастрофата, а преди това бе санкциониран с преминаване през питлейна за нея. Себастиан не спомена нищо за изненада от мястото на спира на Бътън, но според Хорнер това е основната причина за случилото се:

– Беше започнало да вали и точката на натискане на спирачките на Дженсън го изненада. Просто е.

Фетел се удари още с Витантонио Лиуци (Форс Индия), когато изпреварваше италианеца и спука гума, а бе разследван и за инцидент с Фернандо Алонсо (Ферари) при излизането им от бокса.