Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул – събитията

Ред Бул – събитията

65
0

Амбицията е част от ДНК-то на Ред Бул, но с появата си в падока на Формула 1 „биковете“ заявиха нещо наистина необикновено: че целта им е да накарат спорта да разпусне, тъй като на моменти в Гран при всички се взимат прекалено на сериозно. Духът им се настани трайно, а ето и някои от нещата и събитията, спомогнали за по-пълното му инфилтриране в F1.

Ред Бюлетин, 2005-2008 г. Изданието-хибрид (нещо средно между вестник и списание), прокламиращо само себе си като „почти независимо“ се прочу с крайно хаплив език и набито око за всичко странно в падока, а и за нещата, които едва ли някой искаше да бъдат видени.

Хостесите – момичетата Формула Уна, 2005-2008 г. В определението за Формула 1 задължително се слага блясък. Само че през последните десетилетия той бе помръкнал, така че Ред Бул решиха да го върнат по възможно най-старомодния (и приятен) начин – като доведат красиви момичета в падока. 10 хостеси от всяка страна-домакин красяха съответните кръгове от шампионата, а някъде бяха цели 20! Рай за фотографите…

Марк Уебър и Себастиан Фетел стават посланици на „Крила за живот“ през 2010 г. Двамата пилоти на тима се присъединиха към Дейвид Култард като официални представители на фондацията, работеща в областта на контузиите на гръбначния стълб.

Маските на Марк Уебър за дебюта му през 2007 г. Специално „издание“ на физиономията на австралиеца „помогна“ на множество негови сънародници да изглеждат точно като него при дебюта му за Ред Бул в Мелбърн.

Мятането на Кристиан Хорнер в басейна на Енергийната станция в Монако през 2006 г. Шефът загуби бас с пилота си Дейвид Култард и след като шотландецът спечели първия подиум за тима в Монте Карло, Хорнер изпълни условието: метна се във водата само по пелерина. Заета му от Супермен… 4 години по-късно Ред Бул спечелиха двойна победа по улиците на Княжеството и всички наскачаха в басейна. С дрехите си, слава Богу!

Откриването на Енергийната станция през 2005 г. Първият моторхоум на Ред Бул се появи в Сан Марино през 2005 г. Напълно различен от всички останали в падока, той бе разширен по-късно, но целта и философията му остават същите: всички са добре дошли както за почивка, така и за почивка. Все още предлага страхотна храна. И напитки.

Последното състезание на Дейвид Култард в Бразилия, 2008 г. Последният състезателен уикенд за Дейвид Култард бе не толкова съсредоточаване върху надпреварата на Интерлагос, колкото отбелязване на годините му във Формула 1.

Спиранията в бокса по време на Гран при на Монако през 2005 г. Механиците на Ред Бул също се включиха в представянето на поредната серия от сагата „Междузвездни войни“ по време на онзи забележителен уикендът. Лолипопът всъщност бе… Дарт Вейдър! А сменящите гумите механици – имперски щурмоваци.

Благотворителната акция през 2007 г. Концепцията за привличане на феновете в помощ на фондацията „Криле за живот“ бе и идея как те да станат част от тима. Или по-точно от колата. Буквално. Хиляди хора откликнаха и изпратиха свои снимки, на домашните си любимци, какво ли не на изображение. Пълен успех.

Пинк. В екип като Ред Бул е трудно да се отдели само едно музикално събитие, тъй като там звездите са редовна гледка. Но при живото изпълнение на Пинк по време на партито за откриване на сезона в Австралия през 2005 г. се роди фразата Get This Party Started. Достатъчен принос, за да бъде отбелязана.