Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА обмислят по-строги тестове за предните крила

ФИА обмислят по-строги тестове за предните крила

45
0

Възможно е ФИА да направи по-строги тестовете, с които се изпитват предните крила на болидите. Естествено причината за това са подадените контестации от страна на Макларън и Мерцедес спрямо огъващите се предни крила при колите на Ред Бул и Ферари.

Само преди седмица федерацията обяви крилата за легални, а миналия уикенд на Хунгароринг потвърди това свое решение, но според слуховете, Чарли Уайтинг е на мнение, че тестовете за проверяване на ъгъла на огъване на предните крила могат да бъдат направени по-стриктни.

Вероятно е това да се случи още за състезанието в Белгия, каквито са и слуховете в падока. Точка 3.17.8 от техническия правилник на ФИА казва, че федерацията си запазва правото да въвежда допълнителни тестове за всяка една част от шасито, която се движи или се предполага, че се движи, докато колата е в движение.

В момента тестовете се изразяват в поставянето на 50-килограмова тежест върху основата на предното крило, като след слагането й е позволено огъване не повече от 10 мм. Крилата на Ред Бул и Ферари отговарят на това изискване, но сега се твърди, че се планира упражняваната тежест върху крилата да бъде двойно по-голяма, което значи, че двата тима, които показват изключително добро темпо в последните две надпревари, ще трябва да преосмислят конструкцията на тези елементи на автомобилите си.