Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Стават подобни неща

Розберг: Стават подобни неща

54
0

Нико Розберг потегли не лошо след като вчера направи запомняща се квалификация и се бореше с пилотите на Рено преди на пистата да се появи кола за сигурност. С влизането в бокса завърши и състезанието за Розберг след като не добре закрепеното му задно дясно колело се откачи и продължи само към работещите механици на Уилямс. За щастие инцидента се размина без сериозни последствия, германецът спря в края на бокса, а гумата бе укротена след зрелищен скок с височина поне 5-6 метра.

„Случват се и такива неща, механиците подобно на нас дават най-доброто от себе си, но понякога има грешки“, по този начин отговори Розберг на въпроса, дали не иска да хване за ревера механика монтирал задната дясна гума. „Просто трябва да се постараем в бъдеще подобни неща да не се случват. Осъзнах случващото се прекалено късно и нямаше как да спра по средата на питлейна, за да бъда избутан обратно в бокса.

Със сигурност предпочитах да отида да почивам с добър резултат. Скоростта ми в състезанието не бе никак добра и освен това не се чувствах никак добре в колата Не можех да поддържам скоростта на Петров и бе трудно да задържам Кубица. Явно в квалификацията постигнахме повече от възможностите ни.

После при влизането ми в бокса всички видяхте какво се случи. Гайката явно не бе завита добре. Тръгнах веднага след като зелената светлина пред мен светна. После бях принуден да се тътря до края на питлейна.“