Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул недостижими и в квалификацията

Ред Бул недостижими и в квалификацията

38
0

Пилотите на Ред Бул, Себастиян Фетел и Марк Уебър, окупираха първата редица на квалификацията в Унгария и потвърдиха очаквания, че доминацията им на пистата Хунгароринг ще продължи и в съботния ден. Фетел изпревари съотборника си с повече от 0,4 сек. а третия Фернандо Алонсо остана на повече от секунда след победителя.

Очакванията за дъжд по време на квалификацията не се потвърдиха и за Фетел нямаше абсолютно никакви проблеми да спечели четвъртия си пореден пол позишън. Оказа се, че показаното в тренировките от вчерашния ден е достатъчно показателно. Преднината на Ред Бул е огромна и на трасе, където 80% от победите са спечелени от стартиралите от първа редица, а 40% от победителя в квалификацията, стартовата позиция е повече от важна. Изпреварванията в Унгария са изключително трудни и освен ако не направят грешка на старта пилотите на Ред Бул са абсолютни фаворити и за спечелването на състезанието утре.

Втората редица на старта пък ще е изцяло червена след като Фернандо Алонсо и Фелипе Маса завършиха на трета и четвърта позиции. Пети се нареди Люис Хамилтън, а на шесто място остана Нико Розберг. Времето на англичанина бе по-слабо с цели 1,7 сек от това на победителя, а германецът пък изостана с цели 2,3 сек.

За първи път през сезона Виталий Петров успя да изпревари съотборника си в Рено, Роберт Кубица, и зае седма позиция, с място пред поляка.

Последните две места в десетката се допълниха от добре представилите се Педро де ла Роса (Заубер) и Нико Хюлкенберг (Уилямс). Интересно бе също така че последните четирима в топ 10 не успяха да повторят резултатите си от втората част на квалификацията, като това вероятно се дължи на липсата на комплект свежи супер меки гуми.

Този комплект бе изразходван след като във втората част се разрази истинска битка за влизане в последната сесия. От тази битка отпаднаха Дженсън Бътън (Макларън), Рубенс Барикело (Уилямс) и Михаел Шумахер (Мерцедес). Първите двама се класираха 11 и 12-и, а седемкратният световен шампион отново имаше труден съботен ден и завърши 14-и, изместен от сънародника си Адриян Сутил от екипа на Форс Индия, който зае 13-а позиция.

Изненадващо Камуи Кобаяши от Заубер отпадна още в първата част след като бе забавен в 14-ия завой на последната си бърза обиколка от пилот на Испания рейсинг. В последствие изнервения японец не спря и в бокса за измерване на колата му от комисарите въпреки ясните жестове на последните.