Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА не намира крилата на Ред Бул и Ферари за нелегални

ФИА не намира крилата на Ред Бул и Ферари за нелегални

47
0

Техническият делегат на ФИА – Джо Бауер, обяви, че не намира нищо нелегално в предните крила, които Ферари и Ред Бул използваха на Хокенхайм.

Заради различни снимки на предните крила на автомобилите на двата тима, както и заради някои кадри от онборд камерата на автомобилите, на някои места изглеждаше така, сякаш те се огъват под въздействието на въздушната струя и затова тим-шефът на Макларън – Мартин Уитмарш, изрази съмнение, че не всичко при тези елементи е напълно нормално и съответно легално.

„На снимките, които ми показаха тази сутрин, нито аз, нито моите инженери можехме да си обясним видяното… то просто изглежда неестествено“, обясни британецът пред журналистите на Хокенхайм.

Малко след състезанието обаче техническият делегат на Федерацията направи изявление, в което обясни, че крилата на двата отбора са преминали тестовете и отговарят на правилата.

„Ако това е постигнато по някакъв хитър и легитимен начин, тогава ще трябва да изучим нещата много бързо „, бе отговорът на Уитмарш пък веднага след решението на ФИА.

Тим-шефът на Ферари – Стефано Доменикали, обаче изобщо не видя нищо странно в снимките, направени преди състезанието, точно както и колегата си Кристиян Хорнер.

„Видях някои снимки на крилото, но те са правени от различен ъгъл. Затова няма какво повече да кажа за това. Според мен това просто е част от напрежението, което пък е част от играта“, смята Доменикали.