Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблеми с новото задно крило в Мерцедес

Проблеми с новото задно крило в Мерцедес

29
0

Доста добро темпо демонстрира отборът на Мерцедес в свободните сесии за домашната си надпревара в Германия. Пилотите на екипа Нико Розберг и Михаел Шумахер приключиха деня с пето и шесто постижение, като имаше проблем с работата на новото задно крило за MGP W01. За грижите призна шефът на тима Рос Браун пред ВВС, след като седемкратният шампион излезе с мокри гуми в края на първата тренировка, за да не хаби нов комплект интермедии.

– Необикновен ден, в който освен променящите се условия имахме и някои малки технически проблеми – каза още Браун. – Болидът ни вървеше прилично на мократа писта, а опитът от нея е полезен в случай, че времето продължи да е толкова непостоянно. Едва следобед обаче имахме шанс да пробваме новите си компоненти. Първоначалните данни изглеждат обещаващи, но трябва да използваме максимално последната тренировка утре, за да извлечем максималния им потенциал – допълни англичанинът.

Розберг не бе особено щастлив от баланса на болида си във втората сесия. Той нямаше и шанс да се съсредоточи по обичайния начин върху подобряването му, тъй като се фокусира върху дълги серии обиколки с минимални промени по реглажите. Шумахер от своя страна имаше още повече грижи.

– Една от екскурзиите ми [извън пистата] повреди пода, заради което пак излетях и реших да спра по-рано във втората сесия. Въпреки това скоростта ни изглежда на ниво и в една [бърза] обиколка, и в серия от повече турове. Ако всичко върви по план и утре, би трябвало пета и шеста позиция да са постижими [и в квалификацията]. А това би било стъпка напред – заяви Михаел.