Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Рено обнадеждени за Хокенхайм

Пилотите на Рено обнадеждени за Хокенхайм

27
0

Пилотите на Рено Роберт Кубица и Виталий Петров са обнадеждени за представянето си в предстоящата Гран при на Германия след нелекия си уикенд на Силвърстоун преди десетина дни. Полякът смята, че немската писта Хокенхайм би трябвало да пасне повече на болида им R30, отколкото английското трасе, оказало се наистина трудно.

– Ще се опитам да дам най-доброто от себе си както винаги и да извлека максимума от болида. Повечето ни съперници са и с F-duct, и с обдухвани с горещ въздух дифузьори, така че ни чака труден уикенд. А трябва да се убедим, че темпото ни е по-добро от това в последната надпревара. Но ако най-лошото ни представяне е като това на Силвърстоун, когато въпреки всичко имахме шанс да финишираме 4-и или 5-и, то аз ще се примиря с него – заяви Кубица.

Руският му колега не обръща внимание на приказките за това, че ще остане без място в Гран при догодина и също е напълно фокусиран върху надпреварата в Германия.

– Очаквам с нетърпение втората част от сезона, за да използвам натрупания досега опит. Наясно съм, че трябва да подобря още много представянето си, но давам всичко от себе си, за да подобрим автомобила заедно с тима и с Роберт. Имам наистина чудесни отношения с всички, като вече се познаваме наистина добре. Доста време сме заедно, излизаме на вечеря, аз съм във фабриката често. Близостта ми с тима позволява да извличаме максимума от всеки уикенд – бе част от споделеното от Петров преди началото на състезателния уикенд.

(пълните текстове на интервютата на Кубица и Петров може да намерите в секция Интервюта)