Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разнообразието от писти е добро за шампионата, твърди Хамилтън

Разнообразието от писти е добро за шампионата, твърди Хамилтън

32
0

Наличието на различни типове писти в календара на Формула 1 е добро за шампионата, твърди Люис Хамилтън преди деветия кръг от сезон 2010 г. във Валенсия. Англичанинът спечели последните два старта в Турция и Канада и оглави временното класиране със 109 точки, с 3 повече от съотборника си Дженсън Бътън.

– Наистина нямам търпение да се състезавам във Валенсия. Миналата година направих страхотна надпревара там, но съм все втори за последните два сезона, така че имам недовършена работа! – категоричен бе Люис. – Според мен е добре за шампионата да има различни типове писти. Току-що бяхме на бързото трасе в Канада, всъщност едно от най-бързите в целия календар. Сега отиваме на тясна улична писта. Следващия пък ще сме на Силвърстоун, където скоростите също са високи, а и трасето има невероятна история. Това разнообразие прави надпреварите толкова вълнуващи и непредвидими от чисто пилотска гледна точка, а това е всичко, което бихме искали.

Пилотът на Макларън оценява високо последните състезания, но не само заради успехите си в тях, а и заради наличието на сериозна борба в цялата колона:

– Последните няколко старта бяха изумителни по отношение на надбягването. Би било страхотно за всички испански запалянковци да направим подобно състезание и във Валенсия. Не сме виждали кой знае колко изпреварвания на тази писта в миналото, но според мен тази година ще е различно: разликите са малки, водят се битки навсякъде в колоната – както беше в Монреал миналата седмица – и мисля, че ни предстои поредният напрегнат уикенд – допълни Хамилтън.