Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Шести вероятно бе най-добрият възможен резултат

Розберг: Шести вероятно бе най-добрият възможен резултат

46
0

Шестото място на Нико Розберг бе утехата на Мерцедес Гран при от надпреварата на пистата Жил Вилньов, след като Михаел Шумахер преживя още един кошмарен следобед след завръщането си във Формула 1.

– Шести вероятно бе най-добрият възможен резултат. Беше труден уикенд с ужасно представяне в квалификацията заради неработещите гуми. В първата обиколка нямах късмет и загубих твърде много позиции заради хаоса пред мен. От там с някои добри изпреварвания наваксах малко, темпото беше бързо. Стратегията ни бе страхотна, но управлението на гумите се оказа наистина сложно. Карах възможно най-меко, за да ги пазя, но всеки път като ги погледнех в огледалата, виждах, че положението се влошава – каза Розберг.

Ситуацията с гумите на Шумахер пък бе толкова лоша, че той загуби три места в края на надпреварата и изпадна от зоната на точките.

– На старта всичко си беше на място, спечелихме места, както се надявахме. Първият бокс бе позициониран перфектно във времето и нещата изглеждаха обещаващи. След това обаче спуках предна дясна гума след удар с [Роберт] Кубица. От там нататък бях в трафик и нямаше какво да направя, защото и оръжията ми не бяха много силни. Малко преди финала не можех и да се защитавам – толкова зле бяха гумите ми – не бе доволен Шумахер.