Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бърни иска повече пари от Гран при на Турция

Бърни иска повече пари от Гран при на Турция

52
0

Бъдещето на Гран при на Турция остава „облачно“, както обичат да се изразяват колегите от чуждестранните медии.

Преди около година президентът на ФИА бе казал, че на организаторите на надпреварата няма да им бъде лесно да достигнат до ново споразумение с Бърни Еклестън.

Пистата, която всъщност е управлявана от компанията на самия Еклестън, е харесвана от пилотите, но не се радва на голяма посещаемост. През тази година имаше повече публика, но само защото цените на билетите бяха много намалени.

По-рано тази година пък се бе оказало, че Еклестън заплашва да удвои таксата на организаторите на 26 милиона на сезон след 2011 година. В последствие обаче британецът успокои малко ситуацията, като каза, че води преговори за нов десетгодишен договор.

По време на уикенда в Турция все пак шефът на Формула 1 се е срещнал с организаторите на надпреварата и е казал: „Всичко зависи от вас. Индия и арабските страни са готови да заемат мястото ви.

Един от представителите на състезанието е казал, че ситуацията ще бъде по-ясна след около два месеца: „Турция определено се радва да бъде домакин на тези състезания… Но заплащането на 26 милиона долара всяка година е голямо бреме. Сумата е много висока.“