Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Макларън доволни от първите стартове за 2010 г.

Пилотите на Макларън доволни от първите стартове за 2010 г.

52
0

Пилотите на Макларън Дженсън Бътън и Люис Хамилтън са доволни от първите си стартове за сезон 2010 г. във Формула 1.

– Най-важното е, че не допуснахме грешки в Китай. А от опит ми е известно, че това е начинът да се пазиш от проблеми по време на състезателен уикенд и така се бориш в шампионата – заяви Бътън. – Може да направиш страхотна надпревара, но ако в следващия старт объркаш нещата, губиш точки. Трябва внимателно да преценим ситуацията, да се учим от всяка обиколка и да се опитаме да бъркаме по-малко от съперниците.

Съекипникът му също изрази удовлетворение от представянето си, оставайки изненадан, че е направил 32 изпреварвания в първите четири кръга.

– Доволен съм, че се борих здраво в тези състезания. Наясно съм колко притеснени бяха хората след Бахрейн, но от тогава досега се състояха три изумителни надпревари – каза Хамилтън. Надявам се феновете да са харесали състезанията – независимо дали са ги гледали от трибуните или по телевизията. Пък и винаги е забавно да си пробиваш път през колите пред теб. Трябва да кажа, че и болидът много ми помага – дава ми необходимата за атака увереност. Много е силен при спиране, а това винаги е от полза за задминаванията – призна още той.

(пълните текстове на интервютата на Бътън и Хамилтън може да откриете в секция Интервюта)