Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Корейската писта ще е готова навреме, категорични са организаторите

Корейската писта ще е готова навреме, категорични са организаторите

40
0

Пистата за Гран при на Корея ще бъде готова навреме, категорични са организаторите на надпреварата след тиражираната през последните няколко дни информация за проблеми със строежа. Работата по трасето Йеонгам, което се намира на около 400 км на юг от Сеул, върви по план, заяви Чунг Юнг-Чо (главент изпълнителен директор на компанията, изпълняваща конструкцията).

Стартът в Корея е планиран за 24 октомври в календара на световния шампионат на Формула 1. Строежът на пистата върви вече повече от година. Договорът на организаторите за кръг от Гран при е за периода 2010-2016 г., а средствата са осигурени от местното правителство и възлизат на близо $150 млн.

– Строежът върви доста напред спрямо плановете и нямаме абсолютно никакви притеснения за приключването му. Разбрах, че господин [Бърни] Еклестън е доволен не само от прогреса на трасето, но и от посоката на развитие на корейската Гран при, като не е повдигал никакви въпроси и не е изразявал тревога – бе категоричен Чунг.

Пистата Йеонгам отново е дело на Херман Тилке. Немският архитект създаде всички нови трасета от календара на Формула 1 в последните близо две десетилетия.