Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър пръв в последната свободна сесия

Уебър пръв в последната свободна сесия

61
0

Марк Уебър (Ред Бул) бе най-бърз в последната свободна тренировка преди квалификацията за Гран при на Австралия на пистата Албърт парк. Австралиецът изпревари Фернандо Алонсо (Ферари) и Михаел Шумахер (Мерцедес) в тази сесия. И последният час обаче не даде точна представа за позицията на отделните екипи едни спрямо други преди решителната битка за място на стартовата решетка.

Докато в Ред Бул пък работата вървеше спокойно, то във Ферари направиха доста промени по болида на Алонсо – основно по задното окачване и височината отпред. Те явно се отразиха добре на F10 и испанецът изостана само с 0,21 сек от Уебър. Междувременно Шумахер очевидно се чувства значително по-добре в своя MGP W01 в сравнение с Бахрейн и продължава да върви чудесно на Албърт парк.

По време на тренировката имаше на няколко пъти проблеми с по-бавни болиди, които могат да окажат влияние и в квалификацията. Разликата между времето на Уебър и на последния в подреждането – Бруно Сена с Испания Рейсинг – бе цели 11,63 сек. Бразилецът освен това пак имаше технически проблеми, отново с хидравликата в колата си.