Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Медиите твърдят, че Гран при на Бахрейн е била скучна

Медиите твърдят, че Гран при на Бахрейн е била скучна

39
0

Повечето публикации в британската преса нарекоха провелата се в неделя Гран при на Бахрейн изключително скучна.

Пилоти и други представители на спорта обвиняват за това забраната за презареждане, като повечето коли разчитаха на много сходни стратегии на пистата Сахир, поради което нямаше чак толкова възможности за изпреварвания.

Марк Уебър от Ред Бул, който е известен с по-свободните си изказвания, попита иронично: „Защо продължават да се бъзикат с това?

От „Дейли Телеграф“ се съгласиха с това и предупреждават за прекалено „бърникане“ в правилата. От „Сън“ директно нарекоха състезанието скучно, а от „Дейли Мейл“ добавят: „ФИА и останалите отбори трябва много бързо да се вгледат в проблема и да видят какво може да бъде променено.“

В момента спортът е в опасност, като му липсва най-голямото богатство. Сега има четирима световни шампиони на стартовата решетка и те са в конкурентни коли. Състезанието би трябвало направо да блести, а не да бъде сухо като пустиня.“

В други страни медиите не бяха чак толкова крайни в изказванията си, но дори от италианското издание „Гадзето дело Спорт“, които бяха особено доволни от двойната победа на Ферари, споменаха за липсата на напрежение.

От немското издание „Билд“ цитираха Йорг Сутил (баща на Адриан Сутил): „Следващия път ще си взема нещо за четене.

Михаел Шумахер и Фернандо Алонсо пък предвиждат повече подобни състезания през 2010 година…