Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лауда: Трябва да намерим по-добър пилот от Розберг

Лауда: Трябва да намерим по-добър пилот от Розберг

32
0

Шефът на Борда на директорите на Мерцедес за F1 Ники Лауда заяви, че тимът търси пилот, който да е по-добър от напусналия спорта Нико Розберг. Германецът обяви оттеглянето си в петък, с което изненада всички в тима.

Веднага шефовете започнаха да проучват варианти за негов заместник, като всички водещи пилоти обаче имат договори за 2017 г. Въпреки това Сребърните стрели ще търсят топсъстезател, който по думите на австриеца трябва да е дори по-добър от Нико.

„Нико и Люис се притискаха един друг взаимно и сега трябва да намерим по-добър от Розберг, защото искаме да продължим да печелим, каза Лауда. – Големият проблем сега за нас е да намерим подходящ заместник. Трябва да мислим затова и да се свържем с всеки, да направим изследване и да решим кой ще поставим в най-добрата кола във Формула 1.“

„Говорих с Нико след обявяването на решението, защото аз на 2 пъти в кариерата ми съм се отказвал, каза още 3-кратният шампион. – Обадих му се и исках да съм сигурен, че това не е бързо взето решение, за което можеш да съжаляваш. На въпроса ми колко сигурен си, той ми отговори: 1000%. Тогава знаех, че всичко е приключило.”

Лауда обяви още, че очаква решението кой ще бъде новия пилот на тима да бъде обявено преди края на годината, като по думите му някой от пилотите може да получи неочакван коледен подарък.