Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фернандес ще се съсредоточи върху F1, Трули призовава за търпение

Фернандес ще се съсредоточи върху F1, Трули призовава за търпение

49
0

Тони Фернандес ще се съсредоточи върху Формула 1, след като опитът му да купи Уест Хем миналия месец се провали. Името на шефа на Лотус и авиокомпанията AirAsia се свързваше с редица футболни клубове в Англия. Сега обаче той смята, че всичко се случва поради някаква причина и може би фактът, че не е успял с офертата за Уест Хем означава, че трябва да се фокусира върху автомобилния спорт.

– Трябва да избереш правилното време, за да направиш правилните неща. А в Гран при има огромни възможности – допълни Фернандес в изложението си. – В момента преживява някои по-бурни моменти, лесните пари изчезнаха, така че е ред на разумни бизнесмени да инвестират и да печелят от това. Хората не са се изморили да гледат спорта – проблемите са причинени от начина на финансово управление.

Той бе категоричен също така, че отборът разполага със спонсори и има множество източници на приходи.

Пилоти на Лотус за 2010 г. са Ярно Трули и Хейки Ковалайнен, а трети състезател – Файруз Фаузи. Италианският състезател много ясно заяви на представянето, че ще трябва време преди отборът да стане успешен екип в Гран при.

– Далеч по-реалистично е да си поставяме някакви цели за следващия сезон. Тази година трябва да напредваме стабилно. Нужно е да се установим във Формула 1, да вървим солидно към средата на състезателната година и тогава да си пробиваме път към средата на грида – обясни той.

Ярно, също както и Тони Фернандес, смята, че Лотус трябва да покаже, че е най-добрият от новите отбори. Той загуби мястото си в Тойота в края на сезон 2009 г. още преди японският концерн скорострелно да реши да се оттегли от спорта. Ковалайнен от своя страна също бе наясно доста рано, че едва ли ще изкара още година в Макларън. При това положение и за двамата е постижение, че подписаха с Лотус, макар ситуацията с новоприетите екипи все още да не е съвсем ясна. Единствено Върджин Рейсинг изкарах болид на писта, но имат сериозни проблеми на Херес и досега са записали броени обиколки без да е проведен реален тест.

Новият Лотус 127 вече премина шейкдауна си по-рано тази седмица на Силвърстоун в Англия, а първите му официални изпитания са планирани за другата седмица, когато тимовете отново ще са на Херес.