Начало Автомобилни новини Форд представи официално новия Фокус

Форд представи официално новия Фокус

199
0

Третата поред генерация на Форд Фокус бе представена днес на щанда на марката на детройтския автосалон. С него компанията смята да вдигне високо летвата в този клас, що се отнася до икономичност, качество и удоволствие от шофирането.

Глобалните продажби на двата варианта на Фокус ще започнат в началото на 2011-та година, докато в Европа – още в края на тази година. За пръв път моделната гама на Фокус ще разполага и с изцяло електрически модел, който ще бъде произвеждан във фабриката на Форд в Мичиган.

„Новият Форд Фокус е ясна демонстрация, че нашата стратегия предоставя на клиентите ни по цял свят чудесни продукти, които извличат най-доброто от Форд Мотор Къмпани. Ефективността на нашата глобална С-платформа ни позволява да предложим на клиентите ни, които ще си купят Форд Фокус, един достъпен продукт, който предлага качество, икономичност, сигурност и технология, които надвишават техните очаквания“, заяви по време на представянето президентът и генерален директор на Форд – Алън Мулали.

Новият Фокус предлага една изцяло нова визия, която обаче безпогрешно може да бъде причислена към семейството на Фокус. Моделът разбира се ще бъде предлаган в комплект с множество двигатели, част от които пък ще могат да бъдат съчетани с новата 6-степенна автоматична трансмисия на Форд – ПауърШифт, която разполага с два съединителя.

Ето и няколко кратки филмчета, свързани с новия модел: