Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Канада действително се завръща

Канада действително се завръща

47
0

Гран при на Канада официално се завръща в календара на Формула 1 през следващия сезон, след като местните власти помогнаха страната да сключи 5-годишна сделка за домакинство на световния шампионат.

Състезанието на пистата Жил Вилньов бе премахнато от списъка с надпревари за 2009 г. Но след месеци неяснота и намесата на властите в Монреал в преговорите, казусът завърши с успех за Канада.

Както се и очакваше, новината бе обявена на специална пресконференция. Според разпространената на нея информация всяка година от канадска страна ще бъдат инвестирани по 8,5 млн. паунда в следващите 5 сезона за организирането на състезанието. В замяна Монреал и неговите инвестиционни партньори са се договорили да получават по 30% от печалбата, идваща от продажбата на билети. Стартът през 2010 г. е предвиден за 13 юни.

Кметът на Монреал Джералд Трембли заяви:

„Завръщането на Формула 1 в Монреал свидетелства за нашите продължителни усилия и решимост. Сделката стана възможна при условията, на които се надявахме и възможността да отделим средства от постъпващите данъци, така че ще си осигурим състезанието за следващите 5 години.“