Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 BMW се споразумя да продаде тима си обратно на Петер Заубер

BMW се споразумя да продаде тима си обратно на Петер Заубер

64
0

BMW се споразумя да продаде тима си във Формула 1 обратно на Петер Заубер, от когото купи екипа при решението да се състезава със собствен отбор в Гран при. Планираната продажба на концерна Кадбак няма да се състои, като най-вероятната причина за това са неяснотите около консорциума, чиято централа е в Швейцария. Договорът със Заубер пък ще се осъществи при положение, че тимът получи място в шампионата за 2010 г. Това е напълно възможно след оттеглянето на Тойота.

– Много сме доволни от това решение. Чрез него се осъществяват най-важните изисквания за бъдещето на отбора. Връзките ни с Петер Заубер винаги са били отлични и градени върху абсолютно уважение – заяви д-р Клаус Дрегер, член на борда на директорите на BMW. – Бихме искали да изразим благодарността си към Петер Заубер и целия тим за общата ни работа през последните четири години.

Самият Заубер заяви, че е облекчен от намирането на това разрешение на проблема, появил се с новината, че баварският автомобилен производител напуска Формула 1 в края на сезон 2009 г.

– Това означава, че можем да запазим базата си в Хинвил и голямата част от работните места. Убеден съм, че новият отбор ще има добро бъдеще във Формула 1, чиято настояща трансформация чрез новите правила и условия ще донесе ползи на частните екипи – допълни още той.

Част от споразумението също така е намаляването на персонала от 388 на около 250 души. Известията за съкращенията са изпратени още днес, се казва в официалното изявление на BMW.