Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен склонен да обмисли преминаване в Мерцедес

Райконен склонен да обмисли преминаване в Мерцедес

36
0

Кими Райконен е склонен да обмисли преминаване в Мерцедес Гран При за 2010 г., но само ако отборът го увери, че ще бъде на достатъчно високо ниво, за да се бори за победи в състезания и световна титла.

За момента пред финландеца стой перспективата от принудителна почивка от Формула 1 през следващия сезон. Причината е, че след прекратяването на договора му с Ферари, Райконен не успя да се споразумее с единствения тим, за който искаше да кара – Макларън и второто пилотско място там бе заето от Дженсън Бътън.

И въпреки скорошното заявление на Кими, че би карал единствено за Макларън, оттеглянето на Бътън от Браун GP ( тимът бе закупен от Мерцедес) в известен смисъл променя ситуацията за Кими.

По този повод мениджърът на Кими Райконен Стив Робертсън заяви:

„Това е Формула 1. Ако могат да ни предложат или да ни убедят, че могат да предоставят възможност на Кими, която ще го удовлетворява и той почувства, че ще може да печели състезания и шампионата, тогава изводът е, че никога не трябва да се казва никога.“

Конкретно по отношение на Мерцедес Робертсън коментира:

„Винаги има възможност! – и допълни – Няма толкова много отбори, които биха направили оферта на Кими, защото той е честен, когато казва, че иска шампионски болид. Той не се интересува от парите. Разбира се парите са част от играта, но той не се нуждае от пари. Иска кола, с която да покаже таланта си. Тази година бе много разочарован от факта, че не можа да спечели повече състезания и да се бори за световния шампионат.“

Намерението на Кими Райконен е дори да остане без място в топ отбор за 2010 г., да се върне в Гран при през сезон 2011, защото според самия него има недовършена работа в във Формула 1. А през свободното си време от една година финландецът не изключва възможността да кара в ралита.