Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън и Уитмарш приветстват Дженсън

Хамилтън и Уитмарш приветстват Дженсън

28
0

Люис Хамилтън приветства новия си съотборник Дженсън Бътън и присъединяването му към Макларън.

– Това е фантастична новина и нямам търпение да работя с него и инженерите ни, за да сме сигурни в началото на сезон 2010 г., че разполагаме с автомобил, който може да спечели световния шампионат. Искам да пожелая всичко най-добро за в бъдеще на съекипника ми от последните две години и вече добър приятел Хейки Ковалайнен, който е един от най-хубавите хора, срещани от мен някога – каза той след обявяването на новината.

Според него с Бътън ще се допълват взаимно в тима и е убеден, че бързо ще изградят страхотни взаимоотношения. Хамилтън продължи с комплиментите към сънародника си, наричайки го много плавен и опитен състезател, с когото могат да превърнат Макларън в най-добрия тим на грида.

Шефът на екипа Мартин Уитмарш също бе доволен от постигнатото споразумение с Бътън.

– Политиката ни винаги е била наемането на двамата най-добри пилоти, а с Дженсън и Люис смятаме, че ще сме с най-силната двойка състезатели на грида през 2010 г., които са също така истински професионалисти и много отдадени на Формула 1 – заяви той.

Уитмарш бе абсолютно категоричен, че решението на Бътън не е било продиктувано от парите:

Ние няма да му плащаме повече, отколкото щеше да получава другаде. Този факт е отражение не само на вярата му в Макларън, но и на желанието и амбицията му да гради върху феноменалните си резултати, постигнати през 2009 г.

Той също благодари на Хейки Ковалайнен за приноса му към тима през последните две години, завършвайки изявлението си в много борбен стил:

– Ние сме амбициозни, мотивирани и по-надъхани от всякога. Не крием целите си за догодина: Макларън иска да спечели и двете титли в световния шампионат – а с Дженсън и Люис вярваме, че сме по-добре подготвени от който и да е друг отбор в питлейна точно за тази задача.