Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Цетче защитава закупуването на Браун GP

Цетче защитава закупуването на Браун GP

37
0

Изпълнителният директор на Даймлер Дитер Цетче написа писмо в защита на решението на Мерцедес да закупи тима на Браун GP.

В началото на седмицата стана дума, че Мерцедес са закупили тима на Рос Браун и ще го преименуват Мерцедес GP. В същото време стана ясно, че германците ще продадат обратно на Макларън дела си от базирания в Уокинг отбор. Представител на ръководния съвет на компанията обаче каза тази седмица, че след като Хонда, BMW и Тойота са се оттеглили от Формула 1, Даймлер е трябвало да направят същото и да инвестират в развитието на шосейните си автомобили.

Цетче, от своя страна, коментира, че според плана за Мерцедес GP немският концерн ще има по-голямо влияние във Формула 1, докато същевременно ще плаща много по-малко. От Мерцедес планират да поддържат отбора си с годишен бюджет от по-малко от 60 млн. евро.

Това е приблизително една четвърт от нашия бюджет във Формула 1 в предходните години“ – казва Цетче в писмото си. „В бъдеще ще привличаме по-голямо внимание към марката на значително по-ниска цена.