Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отборите отказват да получават повече приходи от F1

Отборите отказват да получават повече приходи от F1

33
0

Отборите от Формула 1 са отказали да получават с 10 % повече рекламни и телевизионни приходи, защото по този начин те биха потвърдили участието си в спорта в следващите три години.

Според „Файненшън Таймс“ шефът на Формула 1 Бърни Еклестън е бил притеснен от оттеглянето на автомобилните производители Хонда, BMW и Тойота и е предложил на отборите 50-процентов дял от приходите на спорта, ако подпишат нов документ. Въпросното споразумение е отделно от Конкорд и ще обвърже реалните собственици на отборите, а не самите отбори.

На стартовата решетка през 2010 година изглежда, че единствените автомобилни производители ще бъдат Ферари, Мерцедес-Бенц и Рено, ако последните също не се оттеглят преждевременно от спорта.

Еклестън обмисля възможността да започне дело срещу Тойота за нарушаване на споразумението Конкорд, но е потвърдил, че е трудно да се спрат и другите отбори, ако искат да последват японците: „Производителите няма как да потвърдят присъствие . . . Те не знаят какво ще правят следващата седмица.