Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън близо до сделка с Макларън?

Бътън близо до сделка с Макларън?

108
0

Дженсън Бътън вероятно ще стане пилот на Макларън от следващия сезон, твърди британската преса.

Според медиите на Острова новият световен шампион и тимът от Уокинг са на път да сключат три годишен договор. Самата сделка може да бъде финализирана до края на тази седмица.

Като основна причина за вероятното напускане от страна на Дженсън Бътън на Браун GP (тимът вече бе купен и преименуван от Мерцедес – б.р.), се сочи неудовлетворението на финансовите изисквания на пилота.

Изпълнителният директор на Браун Ник Фрай в свое изявление пък сподели:

„Водихме разговори с Дженсън и считаме, че в основата им стои искането за по-висока заплата, но закупуването на отбора от Мерцедес няма да промени нищо в това отношение. Надявам се Дженсън да е с нас и през следващия сезон. Но трябва да признаем, че F1 не е изолирана от останалия свят. Причината да оцелеем през изминалата година като отбор бе, че се съобразявахме с финансовата реалност и скромния си бюджет.“

Според Фрай Бътън трябва да прецени значението на лоялността и всичко, което е направил за него екипът, с който спечели шампионската титла и да го съотнесе към повечето пари, които евентуално би получил някъде другаде. Но лично изпълнителният директор на Браун се усъмни, че Бътън ще получи по-добра финансова оферта от тази на настоящия си отбор.

Според слуховете обаче предложението на Макларън е поне с 2 млн. повече от това на Браун.