Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса се завръща в Скудерията

Маса се завръща в Скудерията

31
0

На световните финали на Ферари се появи след дълго отсъствие Фелипе Маса. Бразилецът имаше възможността да покара своя Ферари F60 пред хилядите фенове на пистата Рикардо Тормо.

Много съм щастлив, че съм тук и че мога да работя с екипа“ – коментира Маса. „Вярно е, че бях с тях в Сао Пауло и в Абу Даби, но да карам, е нещо необикновено. Днес също така искам да благодаря на всички фенове, които бяха с мен през последните няколко месеца. Съобщенията, които получих, бяха прекрасни. Да се надяваме, че ще успеем да ги зарадваме през 2010 година: с Фернандо наистина искаме да бъдем най-добрата двойка във Формула 1.

Фелипе направи около 20 обиколки – първо, със своите съотборници Марк Жене, Джанкарло Фисикела и Лука Бадоер, а след това и самостоятелно. Накрая той кара на финалния парад, на който имаше и други болиди от Формула 1, както и Ферари F430 GT от сериите ФИА GT и 24-те часа на Льо Ман.

Беше фантастично и съм толкова щастлив. Въпреки че успях да покарам само малко, наистина много се насладих… Много съм мотивиран: днешният ден за мен бе като победа. Точно като преди инцидента на Хунгароринг.

След събитието бразилецът побърза да се качи на самолет и да се върне в Сао Пауло, където го чака жена му, която предстои да роди вероятно тази седмица.