Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 USF1 са платили таксата си за участие от 440 000 долара

USF1 са платили таксата си за участие от 440 000 долара

55
0

Президентът на Сената на ФИА разкри, че новият американски отбор USF1 е заплатил таксата си за участие във Формула 1 следващата година.

От известно време циркулираха мощни слухове, че отборът може да не успее да стартира навреме, но сега Питър Уиндзор и Кен Андерсън ги опровергават напълно.

Междувременно Ник Кроу, който вече два пъти направи проверка на базата на USF1 в Шарлот, е новоизбраният президент на Сената на ФИА, откакто Жан Тод е президент на федерацията.

Едно време никога не залагахме само на потвърдено място в шампионата, докато не се появи самият чек. Съответно таксите за участие никога не са били възвръщаеми“ – казва Кроу.

Но ако искате доказателство дали USF1 ще успеят или не, то те си пратиха чека още преди 10 дни, а сумата възлиза на близо 440 000 долара. Затова те не само ще успеят, ами и ще ни направят горди.“

Тимът на USF1 има две бази – една за Европа, която се намира в Алканиз (Испания), и една за САЩ, която е в Шарлот. В момента отборът развива колата си за 2010 година и съответно търси пилоти.