Начало Лайфстайл Кубица ще кара в рали в Сицилия

Кубица ще кара в рали в Сицилия

52
0

Робърт Кубица потвърди новината, че ще вземе участие в сицилианското рали Таормина-Месина.

Тъй като сезонът във Ф1 свърши, сега полякът ще има много повече свободно време и затова смята да повтори примера, даден му от Кими Райконен, който дори успя да запише участие в световния рали шампионат.

В ралито, което ще се проведе на 13-ти и 14-ти ноември, Кубица ще кара Рено Клио R3. Изборът на кола е напълно логичен – полякът подписа договор с Рено във Ф1 за догодина, затова ще кара именно автомобил от френската марка, въпреки че е собственик на Шкода Фабия WRC.

Според слуховете, ако всичко се развие по план за пилота, две седмици след сицилианското рали той ще вземе участие и в още едно – Рали ду Вар, което ще се проведе във Франция и на което ще присъства и 6-кратният световен рали шампион – Себастиен Льоб.

Така Кубица ще стане вторият настоящ Ф1 пилот, който се насочва и към ралитата, като към него най-вероятно ще се присъедини и Хейки Ковалайнен, който изрично заяви по-рано този месец, че задължително ще иска в следващия му Ф1 договор да има клауза, която да му позволява да участва и в ралита.