Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия печели дело и 4.7 млн. долара

Форс Индия печели дело и 4.7 млн. долара

37
0

Базираните в Абу Даби компании Етихад Еъруейс и Алдар Пропъртис трябва да изплатят 4.7 милиона долара на тима на Форс Индия.

Въпросните спонсори подписаха през 2007 година тригодишно споразумение на стойност 20 млн. долара с отбора, когато името му бе все още Спайкър. Изглежда обаче, че Етихад и Алдар са нарушили споразумението, когато преминават към Ферари година по-късно.

На съдебно ниво конфликтът бе между Етихад и Кингсфишър, като втората марка всъщност е собственост на притежателя на Форс Индия Виджай Маля. Лондонският върховен съд е отбелязал, че Маля всъщност е промотирал биреното поделение на Кингсфишър, а не въздушните линии.

Поради тази причина Съдът смята, че Етихад/Алдар не само трябва да изплатят компенсации в размер на 4.7 млн. долара, но всъщност сумата е щяла да бъде още по-голяма, ако Форс Индия не са намерили алтернативни спонсори.

Междувременно Ферари действително намериха силна подкрепа в Абу Даби, като се очаква през 2010 година там да бъде открит първият увеселителен парк на италианците.