Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено разочаровани от представянето си

Рено разочаровани от представянето си

47
0

Разочароваща бе последната квалификация за 2009 г. за тима на Рено, след като на пистата Яс Марина Бей Фернандо Алонсо и Ромейн Грожан не успяха да прескочат още първата част. Те се класираха съответно 16-и и 19-и на стартовата решетка

Това обаче не изненада тима, който бе наясно с темпото си още от вчерашните сесии, заяви шефът на отбора Боб Бел.

Надявахме се все пак Фернандо да стигне втория квалификационен сегмент, така че разочарованието бе още по-силно, след като не го постигнахме. Въпреки всичко оставаме уверени за състезанието и ще се възползваме от всяка възможност, която ни се предостави – допълни Бел.

В последния си състезателен уикенд като пилот на Рено и Алонсо се надяваше на по-добра позиция на стартовата решетка.

– Отборът направи всичко по силите си да подготви болида, но просто не бяхме достатъчно бързи, за да постигнем по-бързо време. Утре ще направя каквото мога за по-хубаво класиране в последното ми състезание с Рено – малко обезсърчено коментира испанецът.

Междувременно съотборникът му Ромейн Грожан не изневери на себе си отново се въртя няколко пъти – както в свободната сесия, така и в квалификацията. Състезаващият се с френски лиценз пилот дори накара неколцина наблюдатели да се запитат дали е бил най-добрият избор като заместник на Нелсън Пикет младши, след като на моменти създава впечатлението, че едва държи болида си на пистата.

– И аз се надявах да прескоча поне до втората част. Направихме каквото можахме, но за съжаление отпаднахме още в началото. За утре е важно да не допускам грешки и да финиширам възможно най-напред – бе обяснението на Грожан.