Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тойота с безпроблемни първи тренировки

Тойота с безпроблемни първи тренировки

47
0

Без проблеми измина първият ден в Абу Даби за тима на Тойота. Пилотите Ярно Трули и Камуи Кобаяши направиха някои аеродинамични сравнения и такива на двата типа гуми на Бриджстоун.

– Трябва да призная, че денят бе интересен за мен, учех пистата и нямам търпение да се състезавам на нея. Първите обиколки бяха трудни, тъй като просто нямаше сцепление, но това е нормално за нова писта като тази. С течение на деня ситуацията се подобри. Карането по здрач е нещо ново за мен – видимостта наистина се променя в известна степен, има някои сенки. Но като цяло е подобно на Сингапур, така че не е проблем. Като цяло колата изглежда конкурентоспособна, с добър баланс – бе коментарът на италианския пилот за първия му ден на Яс Марина Бей.

Съекипникът му Кобаяши и този уикенд замества контузения Тимо Глок. Японецът, който в първата сесия бе чак 19-и, но във втората записа чудесно 5-о време, направи запомнящо се състезание в Бразилия и се надява да надгражда наученото на Интерлагос.

– Ще помогне и това, че тук ще се кара изцяло на сухо, така че да се запозная още по-добре с болида и гумите. Нямах шанс за това в Бразилия. Днес събрахме доста данни, а това ще помогне да подобрим някои неща. Вярвам, че можем да направим стъпка напред по отношение на представянето и ще направя всичко, което зависи от мен – категоричен бе Кобаяши.