Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс ще обявят имената на пилотите си за догодина в понеделник

Уилямс ще обявят имената на пилотите си за догодина в понеделник

43
0

След като малко по-рано днес стана ясно, че Уилямс ще карат с двигатели на Косуърт догодина, Сър Франк Уилямс разкри, че имената на пилотите, които ще карат за тима му през 2010-та година ще бъдат обявени в понеделник.

Един от сегашните пилоти на отбора – Нико Розберг вече потвърди новината, че той няма да кара в британския отбор идния сезон. А след като вече стана ясно, че Уилямс ще се разделят със сегашния си доставчик на двигатели – Тойота, е много вероятно и Казуки Накаджима също да загуби своето място в тима, тъй като той е подкрепян именно от японския концерн.

„Ще обявим нашите пилоти за следвщия сезон в понеделник. Има някои неща, които ще се случат в Уилямс за следващия сезон, касаещи двигателите ни, затова ние мислим, че ще можем да се справим по-добре. Нико е германец, а Мерцедес се нуждаят от поне един немски пилот, който да седи пред един от техните двигатели.

Те са на 50 мили от Уилямс, което е много удобно, но ние обичаме нашата независимост. Няма да сме под натиск – не че Тойота някога са ни въздействали, но ние просто следваме един частен и независим път“, обясни Уилямс.