Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър: Невероятно е да спечелиш отново

Уебър: Невероятно е да спечелиш отново

75
0

Малко встрани от вниманието остана прекрасната победа на Марк Уебър в Гран при на Бразилия, след като Дженсън Бътън и Браун Гран при спечелиха световните титли във Формула 1 за 2009 г. в надпреварата на пистата Интерлагос. Австралийският пилот на Ред Бул обаче направи великолепно състезание без никакви грешки и заслужено се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка.

– В първата част на надпревара никога не знаеш какво точно ще се случи, но след старта вървях с темпото на Роберт [Кубица]. Когато той и Рубенс Барикело направиха спиранията си в бокса, бях наясно, че това ми е шансът. Пазех гумите през цялото време. Всъщност бях леко паникьосан, когато Роберт започна да ме настига, но след контролирах разликата и той накрая се отказа. Да победя отново е фантастично усещане, а и взехме второто място при конструкторите. Изключително сме горди от постигнатото този сезон и искам да благодаря и на Рено за двигателите – заяви Марк по повод втората си победа за този сезон.

Съотборникът му Себастиан Фетел не бе толкова доволен, въпреки че от 15-и на грида бе четвърти на финала.

Май един човек в Браун днес е по-щастлив от мен. Като цяло добро състезание, но 4-о място според мен бе максимумът днес. Без проблемите в квалификацията можехме и да спечелим, но не стана, така че няма какво толкова да се коментира. Напрежението в самата надпревара не бе толкова голямо – просто се съсредоточавах върху всяка обиколка. Знаех, че Дженсън [Бътън] е зад мен и ще вземе точки за шампионата. За това обаче се мисли в последните турове – преди това не знаеш какво може да се случи. В един момент се молех за дъжд, даже можех да го подуша, но той така и не дойде. Поздравления за Дженсън и Браун – те свършиха най-добре работата си тази година – заяви младият германец.