Начало Автомобилни новини В&В доработиха и Ауди А5/S5 кабриолет

В&В доработиха и Ауди А5/S5 кабриолет

270
0

Компанията В&В, специализирала се най-вече в доработката на модели на Ауди, представи най-новият си пакет, предназначен за моделите А5 кабриолет и S5 кабриолет.

Всички двигатели, с които се предлагат тези два модела, са подложени на ревизия от страна на специалистите, като освен това достатъчно внимание е обърнато и на екстериора, който вече има нов стайлинг кит, 20-инчови колела, регулируемо окачване и ревизирана изпускателна система с 2 големи ромбоидни тръби в края.

Най-ниско в гамата седи двулитровият TFSI мотор, за който се предлагат 4 различни нива на доработка. При първото, мощността и въртящият момент са увеличени съответно до 250 к.с. и 400 Нм, при второто и третото, конските сили достигат респективно до 260 и 295, а финалното, четвърто ниво предлага стойности от 310 к.с. и 465 Нм. Тези промени са постигнати основно чрез нова система за всмукване на въздуха и нов турбокомпресор.

Двулитровият TDI мотор, който стандартно разполага с 170 к.с. и 350 Нм, може да бъде променен чрез две нива, първото от които докарва стойностите до 200 к.с. и 400 Нм, а второто – до 220 к.с. и 420 Нм.

По-големият дизелов TDI мотор пък, който има работен обем от три литра, може да достигне мощност от 280 до 325 к.с., в зависимост от избраният пакет.

А що се отнася до варианта S5, при него промените се състоят в оптимизиране на електрониката, подмяна на изпускателната система и няколко по-дребни ревизии, чрез които мощността достига 415 к.с., а въртящият момент – 520 Нм.