Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 60% шанс за дъжд

60% шанс за дъжд

69
0

60% е шансът да завали по време на Гран при на Сингапур от Формула 1. Състезанието е 14-и кръг от световния шампионат за 2009 г. и за втора година се провежда на временно трасе по улиците на града. Стартът е вечерта, на изкуствено осветление.

През деня температурата в Сингапур бе по-висока от 30 градуса, като метеоролозите очакват да падне до около 25-27 вечерта. Слънцето ще залезе в 18:59 часа – час преди началото. Влажността ще е 85%.

Екипите в Гран при са готови с варианти за евентуален дъжд. Нощна надпревара на мокро трасе досега не се е провеждала в историята на спорта.

От двата типа гуми на Бриджстоун пък суперсофт очевидно са по-бързите в една бърза обиколка, но съществуват съмнения относно издръжливостта им в дълга серия (като това важи особено за задните гуми). Вчера отборите имаха някои проблеми с настройването на автомобилите си, тъй като условията на пистата се различават тренировка за тренировка с наслояването на гума по повърхността. Очаква се и по време на състезанието балансът на някои от колите да продължи да се променя поради тази причина.