Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нова повреда в мотора провали Фетел

Нова повреда в мотора провали Фетел

72
0

Много странна повреда в двигателя извади от състезанието днес един от претендентите за титлата Себастиан Фетел. Шефът на Ред Бул Кристиян Хорнер обясни, че в основата на проблема са високите температури, които са повредили всъщност системата за подаване на гориво. Проблемът е различен от вчерашния, когато немският пилот отново спря с повреда в мотора в последната свободна тренировка. Фабрис Лом от Рено се извини на Ред Бул за повредите.

Фетел при това кара днес със своя 8-ми двигател, последният разрешен като бройка от правилата, нов мотор за Спа означава наказание.

Хорнер бе разочарован, тъй като скоростта на Фетел в днешния ден е била отлична и е можел дори да се качи на подиума.

– Щеше да е много по-трудно за Кими [Райконен] днес, защото колата му (на Фетел – б.а.) вървеше отлично и бе много доволен, но за жалост още при зареждането видяхме, че има проблем и всичко свърши – обясни той.

В същото време Хорнер заяви също така, че Марк Уебър пък е имал проблеми с баланса на колата си от самото начало на уикенда и че така и не е имал скоростта да се бори дори за една точка в надпреварата.

– Разликите са толкова малки, че и най-малкият проблем води до огромна загуба на време – коментира шефът на Ред Бул, който обаче очаква с далеч повече оптимизъм състезанието на Спа след седмица, когато тимът вероятно ще изпробва и система за генериране на енергия KERS, дело на Рено и Ред Бул.